2011. aug 28.

I. Budavári Sörfesztivál – Negyedik nap

írta: deakvera
I. Budavári Sörfesztivál – Negyedik nap

Vasárnap éjfélkor mindenkinek véget ér ez a buli, bezárja kapuit az első Budavári sörfesztivál.
Szombaton mi is kint voltunk, hogy kipróbálhassuk, milyen is a magyarok sörünnepe. A napijegy 1690 Ft-ba került, ez tartalmazott egy korsó sört, igazából korsó nélkül, azért plusz 600Ft-ot kértek, amit ugyan vissza lehetett volna váltani, de mind a négy hazakísért minket és a mosogatóban landolt.

A jegy mellé mindenkinek járt egy kupon, ami teljesen le volt zárva, vagyis zsákbamacska volt, hogy milyen sört nyertünk. Izgatottan téptük fel a papírt, és szerencsére a Soproni 1895 mellé egy Edelweiss is becsúszott. Mindkettő 500 Ft-ba került volna a kupon nélkül. Mások nem voltak és egy hagyományos Sopronit nyertek (400 Ft). Nem szeretném eme magyar sört degradálni, de azt hiszem nem mindegy, hogy egy Heineken, Edelweiss, Gösser, Zlaty Bazant vagy egy Soproni a nyereményünk tárgya. A rendezvényen kapható sörök ára egyébként egységesen 400, 500 és 800 Ft volt. A legdrágábbak, vagyis a 800 Ft-ot érők, a belga sörök voltak, nem meglepő módon. Minden sörfajtának külön sátra volt, a Soproni (Soproni 1895, Soproni Fekete Démon) egyébként egy egész placcot kapott, a Hunyadi udvart, színpaddal.

 

 

A sörök baráti ára ellenére, vagy éppen ezen okból, az étel horribilis áron, de fogyott. Több mint 4000 Ft-ot fizettünk egy szelet csirkéért, egy kolbászért és egy kis krumpliért mustárral. Szóval azt hiszem, jövőre visszük az uzsidobozt.

 

 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindegyik sátornál beálltam a sorba, és a banános, meggyes, tökös, és egyéb ízesítésű sörökre való kíváncsiságom se volt elég erős ahhoz, hogy megkóstoljam őket, mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, mindaddig, amíg 23 óra magasságában egy hatalmas tornádó nem közeledett felénk, és minden kő és porszem a szemünkbe nem vágódott. Szerencsére a Paddy and the Rats koncert végét még megvárta a rossz idő, ami egy kicsivel 20:30 után kezdődött és több mint két óráig tartott. Először vettem részt a koncertjükön, de biztos, hogy nem utoljára, hiszen ez a hat őrült, ír zenét játszó fiú, hatalmas hangulatot kerekített az Oroszlános-udvarban. A srácok után, Szabó Balázs bandája, majd a ZUP következett (volna, de a nyári öltözékem sajnos nem bírta a hirtelen jött -10 fokot, és a jéghidegsör se melegített igazán).

 

 

 

Mindent összevetve, ez a program 8/10-et ér. Jövőre újra ugyanitt!

Képek még:  

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.167801319964786.40243.155703361174582&saved

 

 

 

Szólj hozzá

ajánló sör fesztivál budai vár paddy and the rats írzene