2012. feb 15.

Esőember – Belvárosi Színház

írta: deakvera
Esőember – Belvárosi Színház

A 2011 júniusában bemutatott jól ismert történet adaptációja, hatalmas népszerűségnek örvend a Belvárosi Színházban. Úgy látszik, kíváncsiak vagyunk Tom Cruise és Dustin Hoffman filmjének színházas utóéletére.

Nem fogom összehasonlítani és kielemezni, hogy milyen a történet a filmvásznon és a színpadon, mivel bevallom, mielőtt elmentem volna a darabra a filmnek csak bizonyos részleteire emlékeztem, természetesen ismerem a történetet, de nem tudtam Dustin Hoffman Oscar-díjas alakításához hasonlítani Kulka János színházi játékát. Annyi bizonyos, hogy a Kossuth-díjas Kulka mint Raymond Babbitt bravúros alakítást nyújt, rendkívül hitelesen játssza az autista rokont, és a szemünk láttára fedezi fel a világot Nagy Ervin, azaz Charlie Babbitt oldalán, aki szintén fantasztikus színész, és vonzereje vetekszik némelyik hollywoodi álompasijéval, talán még Tom Cruise sármjával is?!

Számomra mindig érdekes, hogyha élőben látok egy szinkronszínészt, vagyis nem csak a hangját hallom valamelyik külföldi filmsztár szájából. Ugyan kicsit mindig tartok attól, hogy amikor beszélnek, inkább a szinkronizált sztárt látom. Ám ezen az estén egyszer sem került lelki szemeim elé Dr. House gyönyörű kék szeme. Teljesen magával ragadott a történet feszültsége, a főszereplő testvérpár lelki fejlődése és a színészek képességeinek csodálata…

Meleg szívvel ajánlom, szerintem: 10/10

Szereposztás:
Kulka János.………………………………....Raymond Babbitt
Nagy Ervin…………………………………...Charlie Babbitt
Cseh Judit ……………………………………Susan
Garas Dezső………………………………...dr. Bruener
Kézdy György.……………………………...dr. Bruener
Urbanovits Krisztina…………………….Lucy/pincérnő/Iris, kurva
Simicz Sándor……………………………...Mr. Mooney/rendőr/dr. Marston

Rendező: Anger Zsolt

 

Dr. Bruener szerepében a tavaly decemberben elhunyt Garas Dezső csodálatos játékát láthattam, sok szép emléket köszönhetünk neki. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, és a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett színész, rendező a legnagyobb magyar művészek egyike.

 

Időpontok:
 2012. február. 18. 16:00
 2012. február. 25. 17:00
 2012. február. 25. 20:00
 2012. március. 9. 17:00
 2012. március. 9. 20:00
 2012. március. 31. 15:00

 

Szólj hozzá

dustin hoffman nagy ervin tom cruise esőember garas dezső kulka jános belvárosi színház