2013. ápr 12.

"Szenvedély, rítusok, tomboló érzelmek" - Budapest Táncfesztivál 2013

írta: deakvera
"Szenvedély, rítusok, tomboló érzelmek" - Budapest Táncfesztivál 2013
Az idei Budapest Táncfesztivált április 19-29. között rendezik meg. Számos, neves táncegyüttest láthatunk a Nemzeti Táncszínházban, valamint a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. 

„Szenvedély, rítusok, tomboló érzelmek, misztikum és megtisztulás, humor és tisztelgés" – ezekkel a címszavakkal jellemzik a szervezők a rendezvény előadásait. A repertoárt, a fellépőket megvizsgálva valóban ilyen produkciókra számíthatunk. 
 

Bozsik Yvette társulat 1.jpg

Megtekinthetjük többek között a Közép-Európa Táncszínház Horda, és a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének premierjét, sőt a Szegedi Kortárs Balett Stabat mater című előadásának budapesti bemutatójára is a fesztivál alatt kerül sor. A rendezvény során továbbá a huszadik évfordulóját ünneplő Bozsik Yvette Társulat Tavaszi áldozatának felújított változatát is bemutatják, aminek Le Sacre du printemps (Igor Stravinsky) című eredeti verzióját éppen száz éve kezdték el játszani Párizsban. 
A népszerű magyar együttesek mellett, a szervezők nemzetközi programválasztékot is kínálnak; fellép a brazil Grupo Corpo (a táncpróbájuk képekben itt) , a német Company Fabrik Potsdam és a cseh South Bohemian Ballet is. 


Grupo Corpo2.jpg
Április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából egy gálaesttel zárul a fesztivál, ahol szakmai díjátadásokkal és további fellépőkkel (Magyar Nemzeti Balett, Győri Balett, Pécsi Balett, Inversedance - Fodor Zoltán Társulata, Honvéd Táncszínház, és a Magyar Táncművészeti Főiskola) várják az érdeklődőket. 

A színes programsorozatra a jegyek a Nemzeti Táncszínház pénztárában, a Ticket Express jegyirodákban, a Művészetek Palotájában, az Allee Bevásárlóközpontban valamint az interneten is megvásárolhatóak.

Budapest Tancfesztival plakat.jpg

Jegyek: 
http://budapesttancfesztival.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=163

 

Szólj hozzá

budapest ajánló premier fesztivál program tánc táncszínház Művészetek Palotája Müpa budapest táncfesztivál Fesztivál Színház Nemzeti Táncszínház grupo corpo Közép-Európa Táncszínház Magyar Állami Népi Együttes Szegedi Kortárs balett Bozsik Yvette Társulat company fabrik potsdam south bohemian ballet Tánc Világnapja